Annonser från BloggPartner

Är långa tår en plåga?

 

Om långa tår kan orsaka smärta i glutealregionen och om korrigerande verkning och/eller skoning tar bort smärtan har en amerikansk studie från North Carolina State University College of Veterinary Medicine undersökt. I studien utvärderades sjuttiosju hästar, sextiosju skodda och tio barfota. Av de skodda hästarna visade femtio en överdriven reaktion vid palpation som tydde på upplevd smärta. Samtliga barfotahästar visade också reaktioner.

 

Tjugofyra av de skodda hästarna som visade smärta fick genomgå en uppföljande utvärdering fyra till sex veckor efter korrigering eller skoning. Tjugo av dessa hästar visade inga reaktioner vid palpation den här gången, och de resterande fyra visade betydligt svagare reaktioner än tidigare. De tio hästar som var barfota fick också genomgå en uppföljande utvärderingar, men bara en vecka efter korrigerande verkning. Åtta av dessa hästar reagerade inte längre, och de återstående två visade en minskad reaktion.

 

Forskarnas slutsats av undersökningarna är att alltför lång tålängd i bakfötterna kan ge av smärta i glutealregionen som kan vara förknippad med gångproblem eller prestationsproblem. Men smärtan kan lindras om man kortar ner tårna.

Studien publicerades i Equine Veterinary Science 2010;30(12):720-726.

Källa: här
bild: här


Jag är alltid intresserad av din åsikt!

Namn:


Kom ihåg dig själv!

E-postadress: (visas bara för mig)

Har du en blogg eller hemsida?

Vad har du på hjärtat?

Trackback